“The clients lived in a smaller house on the property for a few years before we started,” designer Ashley Clark recalls. “They knew they wanted to make some big changes, so we ended up tearing down the house!” The family, a young couple with two small children, wanted a place that would be open and bright, and allow them to entertain family and friends.

As the project got underway, the only thing they saved was the sparkling pool in the backyard. “We situated the house a little bit differently on the lot, including changing the driveway (they use to have a U shape driveway) to really maximize the lot and space,” Ashley explains.

The front door was designed to look solid, but is actually a Dutch door. Ashley shares, “I love the natural wood and all of the detail on the exterior!” This was an element that was brought from the outside in. She continues, “That dark, rough sawn siding was a little risky— we used it on the exterior and then carried it inside as well. We love bringing our outside materials in to create an more indoor/outdoor connection. The same stone on the front entry exterior is also on the fireplace and then again in the back yard.”

When you enter the home, there’s a room with glass doors that Ashley says was a bit of a challenge at the start. “It is pretty small and we just could not figure out how to best use the space,” she laughs. “It is visible from the street, and the first room you see when you walk up to the house. It evolved over the year-long project, and we love love love how it came together!  We designed and made that day bed to fit the space. The leather detail is just so good. Oh, and wallpaper on the ceiling is our fave!”

Off to the side is the dining room, which aesthetically sets the tone for the whole house with a blush rug and striking chandelier. “So many good light fixtures in this house,” Ashley smiles, “and so many rad details and textures pretty much everywhere!”

Upstairs, you’ll find a master suite to envy all master suites. “When we saw the wood that was going inside of the sauna, we knew it had to be the backdrop for the entire space! We carried the wood out onto the entire back wall of the bathroom, and then the marble and brass were softened up a bit.” She concludes, speaking about the bathroom but describing the whole house to a T: “A little bit of pretty with a little bit of wood!”